ta det som et kompliment

onsdag 5. november 2014"ta det som et kompliment"
"Det var nok ment positivt"
"Ja, stakkars kvinner som må tåle så mye oppmerksomhet i sine høye hæler og korte skjørt"

Føler det om dagen er en krig på nettet, mye grunnet en video som viser hvor mye catcalling, sjenering, harassment kvinner må tåle på gaten hver dag. Ja- tåle. Men er det ikke fantastisk å få komplimenter slengt etter seg selv de dagene du ikke prøvde?
Jo- jo komplimenter er fantastisk! Komplimenter får hverdagen til å gå rundt, komplimenter gjør at jeg lysner opp selv en regntung blåmandag. Men hvis du tror denne typen tilnærmelse er komplimenter er du en del av problemet.
Det er sjeldent noen kommer opp til deg og sier unnskyld, jeg mener ikke forstyrre men jeg synes du var så vakker, kunne jeg fått nummeret ditt? Jeg forstår. Ha en fin dag videre.
Drømmescenario. Autopia. Men kun ønsketenking.
Det som faktisk skjer, her etter egen erfaring er folk som sint roper "hei, hei du!" fra andre siden av gaten, menn som stikker ansiktet sitt helt oppe i ditt eget og smiler bredt, spør hva som skjer, flere tilfeller av å stelle seg i veien og ikke la meg slippe forbi. Men de smilte jo så fint, så da var det vel ikke truende. Menn som har ment det var fritt frem så lenge jeg viste hud. Om jeg hadde magetopp på så kunne de jo bare ikke la vær å legge hendene der. Eller oppunder skjørtet mitt om jeg ikke hadde strømper. Komplimenter, komplimenter overalt.
Dette er folk som mener de har rett til tiden din, som mener du er allmennn-eie som våget deg ut mens du så bra ut, som mener det burde bety noe at de vil ligge med deg. Er ikke det derfor du tok på det skjørtet da? Vel, det virket, jeg vil knulle deg! Gratulerer, du vant. Hvorfor er du ikke glad for bekreftelsen min?
Ble kalt hore på åpen gate, i dagslys, etter jeg prøvde få vekk en innpåsliten fyr som plaget meg og en venninne. Ah, madonna-hore kompleks.


Du er penere uten sminke. du trenger ikke så mye sminke. Dette er også en klassiker. Og ofte et veldig misforstått dilemma, som mange blir sinte for at jeg ikke tar som et stort kompliment. Ja, selvsagt er det fint å høre at man har et pent ansikt akkurat som det er- men hvorfor anta at det var deg man tok på sminken for?
Det indikerer også at du sminker deg for å sjule deg. At du har dårlig selvtillitt. men ikke uroe deg, jenta mi, jeg synes du er bra nok som du er . Og var det ikke det du ville da?
Nei. det er ikke det man ville, veldig ofte. Makeup er en hobby, en uttrykksform, en selvtillittsboost, og så veldig mye annet. Å anta at alle kvinner gjør alt enten for menn eller fordi de har dårlig selvtillitt er en grov generalisering. Tro meg, jeg bruker ikke en time på å bestemme meg for hvilken farge øyelokket mitt skal ha fordi jeg skal lokke en mann til sengs.

En fyr stoppet meg en gang. han var pågånde og litt ekkel, men han komplimenterte meg på noe jeg sjeldent får komplimenter for; sminken min. han lurte på om jeg jobbbet md makeup for han synes det så så naturlig ut på meg. Selv om det var alt annet enn en naturlig look. DET var et kompliment som ga meg stolthet.
Han fortsatte med å si jeg så bra ut med det, og det ikke er mange andre jenter som kan pulle det off.
"du er ikke som andre jenter".
Er det noe coming-of-age filmer med prikkede tapeter og hamburgertelefoner har lært oss er det at dette er et kompliment.
Virkeligheten er at det er et begrep som skaper et enda større skille mellom jenter. Og trangen til å ta avstand fra alt som assosieres med femininitet. -Jeg er ikke som de, jeg er belest, jeg er reflektert, jeg er talentfull, jeg har drømmer og visjoner og gjør ting for meg selv og ikke for menn.
Det de egetlig sier er "det som identifiseres som feminint er å spre beina for alle, og å være dum, og å bare bry seg hva menn tenker. Jeg er ikke som de, jeg er bedre enn de".
Sannheten er selvsagt at det ene ikke er bedre eller mer riktig eller mer "feminint" enn det andre. Mennesker, individer, sprer bein, lukker bein, er dumme, er smarte, er beleste, ser netflix, bryr seg om hva andre mener eller gir faen. Dette går begge veier; "jeg er ikke sånn som andre gutter". Hovedforskjellen er at på menns side er det gjerne menn selv som sier det. De tar avstand fra "drittsekkene" som "alle damer vil ha". disse mennene er ikke sånn; de er forståelsesfulle, de er følsomme, de ligger ikke rundt, de respekterer deg som kvinne. Med det indikerer de at menn generelt er hunder, beist, villmenn. De påstår ofte at kvinner vil ha disse mennene fordi de ikke vet bedre. Hadde de bare skjønt at de kunne få noen som de, sier de.


Så nei, derfor velger jeg ikke å se ting som dette som komplimenter. Dette er urettferdige syn på menn og kvinner jeg ikke vil bidra til eller har noen interesse av å ta del i. Ikke undervurder kvinner som svake individer som trenger bekreftelse og gjør alt for å lokke menn, og ikke undervurder menn som beist, hunder, som ikke er i stand til noe annet enn å lure og lokke og rive istykker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger